Daniil Kharms. Bedtime prayer

“O, my Lord, in the face of day
The sloth has swept over me.
Let me lie and sleep, my Lord,
And while I am asleep, pump me, my Lord
With Thy force.
Much I want to know,
But neither books, nor men will tell me that.
Only Thee, my Lord, will enlighten me
Through the poems of mine.
Awaken me strengthened for a battle with meanings,
fast for steerage of words
and zealous toward praise of the God’s name
for ever and aye, my Lord”.

(from Russian)


МОЛИТВА ПЕРЕД СНОМ
Даниил Хармс

«Господи, среди бела дня
Накатила на меня лень.
Разреши мне лечь и заснуть Господи,
И пока я сплю накачай меня Господи
Силою твоей.
Многое знать хочу,
Но не книги и не люди скажут мне это.
Только ты просвети меня Господи
Путем стихов моих.
Разбуди мня сильного к битве со смыслами,
быстрого к управлению слов
и прилежного к восхвалению имени Бога
во веки веков».


Рецензии