Вибори

На Окраїнi, у лiсi, перегони намоглися
влаштувати хижаки.
Щоб було законно брати гострозубим демократам
здобич залюбки.

Позбиралися у зграї, щоб змогли у їхнім краї
вільно жити віслюки.
Обіцяли всім манницю і безмірну годівницю
влаштувати на віки.

Позганяли всю худобу, роздавали крихту здоби,
головою був кабан.
Говорив що буде ситно, тим хто рухається спритно,
не загрожує кайдан.

Доки все розповідали, та тризубами махали,
збунтувалися кроти.
Не схотіли спільно жити і «народові» служити
ради вільної мети.

Миттю вовки та шакали на крамольників напали,
разом купою на них.
Записали в терористи і лихі сепаратисти
поголовно геть усіх.

Решту тих, хто думав проти, тихо в лісі та болоті
приховали хутко враз.
Щоб не було тої смути і такої баламути - 
такий видали указ.

Тим, хто буде щойно проти,  висиляти заколоту,
в інщі, дальнії ліси.
Та іще здирати шкіру,  хто віддасть не тому звіру
свої тихі голоси.

Отже Раду вибирали, вільно, всі голосували
за усіх за гарних тих,
хто тримав у горла зуби і кричав, що добре буде
в лісі при таких лихих.

Мораль:

Скільки б зграя не кружляла, мирних звірів не лякала,
завжди вилізе ведмідь
і задасть всім хижим тварям  по їх злим нахабним харям,
знано здалегідь!


Рецензии