Юлияна Донева - Разочарование

Ето що се случи с Доротея:
Ох, да плача или да се смея
и аз не зная, но ще ви разкажа.
Преди месец отишла на плажа
и щом се настанила под чадъра,
седнал там един и дъра-бъра,
тъй на бързичко  се запознали.
И оня взел веднага да се хвали:
Аз, рекъл й, съм летец-военен.
Тук живея, сам съм, не съм женен...
И как я молил сетне, как се кланил,
но в дома си ноще я поканил.
И отишла тя. На сутрината,
със една жена от махалата,
се разбъбрили и тя разбрала,
че оня я е лъгал на провала.
Женен бил - на три деца родител
и никакъв летец, а бил снабдител.
А жена му била във Испания,
та  мръсникът, търсил си компания.
И щом това узнала Доротея,
затътрила немощно крак към кея
и тъжна, с поглед вперен във вълните,
най сетне, дала воля на сълзите.
Накрай, вбесена, изкрещяла диво:
"Проклета да е мойта доверчивост!
Къде е бил акълът ми, не знам,
но до край ще нося този срам!"

Може би, банално ви звучи,
но защо ли нещо ми горчи!
Такива срамотии често стават,
та, момичетата, да внимават!


Рецензии