Заповiт минулого

Легенди – сивий заповіт минулого,
Що був закритий в старій книзі нами,
Прозорий слід всього колись забутого,
А ми їх плутаємо із казками.

Вони залишені були майбутньому,
Як шифр, що нам потрібно розгадати,
В них таємниці у тумані мутному, -
Легенди створені на них відповідати.

Легенди – біла тінь забутих істин,
Що мешкає в пітьмі музеїв-замків,
Та гоне в парках по алеям жовте листя
Й здуває пил із старовинних міста дахів.

Плете клубки із павутиння сіро-бурого,
В кутках, де світ не заблищить роками…
Легенди – сивий заповіт минулого,
А ми їх плутаємо із казками. 


Рецензии