Ръждиво

Ръждиво

Дори на Марс не е възможно
от тебе скриване и бягство,
бодливокактусен,
дъждовен,
не спящ,
пелиново горчащ,
владетел на пространства резки
синкавоглетчерен,
раним,
като снежинка посред юли,
размита сянка на реал,
мъж елегийно небудуващ
над снимки
спомени и цвят,
по-приглушен и от кобалта
на разтревожено море,
но близък в болката
и прям.

Не, нито скриване, ни бягство,
тук часовете са сверени
по лунно сребърни мъгли
и земно е и е неземно,
смирен до тайнството на мида
и чакан ;
всеки следващ миг.

А там ; какво?
Сюжет в ръждиво,
червен пейзаж
и неизвестност
сред раждащи се дръзновения
и обли камъчета ; да,
чудесно,
волно,
но… безтебно.

Как точно твоят ирис вижда
и всеусеща твоят пулс,
че бягството е непосилно ;
сърцето ще остане тук.

Там вятърът ще рови в кратер
да дири
спомени за теб

сред всекосмична тишина
и две сълзи
несподеленост…


Рецензии
Защо ни е дадена несподелената любов? Може би, за да проникнем по-дълбоко в душите си. Но това ни прави по-нещастни, сестрице. Защото/ по думите на М.Цветаева/жените обичат любовта,а мъжете - жените. Колко по-трудно е да се обозре любовта! Сърдечно: Дафинка.

Дафинка Станева   12.12.2013 20:55     Заявить о нарушении
благодаря ти,Дафинче, и аз се чудя на облагородяващата роля на страданието понякога

Алекс Вега   13.12.2013 01:21   Заявить о нарушении