Музика

Превод от руски на български език
Росица Бухова

По пътечки злато - есенно ридание,
Безцветен дъждец - призмено мечтание.
Бродеща в листата палеща тъга...
Никак не ме пуска минало сега.

Събужда се сладко, протягащо време.
В прозорче поглежда - мъгливо си дреме.
Отново в прикритие  зима предстои...
- Ти ли звъниш? Явно се заблудих.

Но струни застинали звъннаха в душата...
Музиката свише докосна сърцата,
Закъсняла есен с вятър ни венча.
Щастие има! Завърна се любовта.


Музыка

Мила Бриз

Золото  тропинок  осенних скитаний,
         Бесцветность дождя, призма мечтаний.
               Брожу   по  листве   обжигающей  грусти... 
                Прошлое меня  никак  не  отпустит.

Время  проснется,  потянется сладко,
         В окошко  посмотрит, - туманно и зябко.
               Зима  впереди,  снова  пледом укрылось…
                - Ты звал меня, милый? Нет, видно приснилось.

Но струны застывшей  души  зазвучали… 
        Музыка свыше   сердца  коснулась,
               Осенью  поздней  ветра  нас венчали,
                Есть счастье, есть! И любовь к  нам вернулась. 


Рецензии
На это произведение написаны 4 рецензии, здесь отображается последняя, остальные - в полном списке.