Попытка отшельничества... Из Шона Маклеха

Ш О Н  М А К Л Е Х
 
Спроба вiдлюдництва
(http://www.stihi.ru/2013/10/03/885)



                «Ви, що, не знаючи мети,
                Спиняли стомлені здорового,
                Лежіть собі – до неба йти
                Ще довго.»
                (Майк Йогансен)

Колись давно я жив кілька тижнів на маленькому острові біля берегів Суомі – милувався старезними соснами на велетенських каменях, слухав шум вітру, мріяв стати відлюдником і оселитись тут назавжди. Якось згадав ті дні і написав таке:

Крутиться сонце колом,
Божевільним колом
 По небу-кладовищу,
Куди відлітають душі
 Неприкаянні,
Як храм Артеміди.
Недарма в землі Соумі*
Серед нескінченних боліт
 Кажуть, що круки
 Літають «колані»**
Бо вони крутяться
 Шляхами шаленого сонця,
Вони пантрують
 Наші стривожені душі,
Що летять у прірву безмежжя,
Отуди – між галактиками.
Серед північних боліт
 Добре бути відлюдником
 І дивитись на зорі
 Очима оленя-схимника
 Чи ведмедя єретика.
А ви спробуйте тут –
У степах, де душа розхристана,
На всіх вітрах розіп’ята,
Сонцем надії спалена…

-----------------------------------------------



                "Вы, что, не зная цели,
                сдерживали, усталые - сильных ,
                лежите себе - до неба
                долго идти."
                (Майк Йогансен)


Когда-то давно я жил несколько недель на маленьком острове около берегов Суоми - любовался древними соснами на огромных камнях. слушал шум ветра, мечтал стать отшельником и поселиться тут навсегда. Как-то вспомнил те дни и написал такое:

Ходит солнце по кругу
По кладбищу неба,
Как сумасшедшее,
Где души летают покой
Не нашедшие -
Там.
Артемиды храм...
Недаром в земле Суоми
Среди болот нескончаемых
Говорят, что и вороны
Тоже летают "кругами",
Ибо они летают
Путями шального солнца.
Нас охраняя-
Наши  души тревожные ,
Что летят в бесконечность,
В пропасть - между галактик.
Среди  болот полночных
Отшельником быть не так ли?
И дивиться на звёзды
Глазами оленя-схимника
Или медведя-еретика.
Вы попробуйте так
В степях, где душа расхристана
И распята на всех ветрах -
Солнцем
       надежды
               сожжена...


Рецензии
туга моя безмірна і тонка

Всеволод Бажалук   02.12.2013 00:18     Заявить о нарушении
Спасибо, глубоко красивый ответ - безмерный и тонкий!

Кариатиды Сны   02.12.2013 01:11   Заявить о нарушении
Це не я
це Паунд
ну майже Паунд

хоча...
хто я такий?
Шон, Паунд, Сковорода...?
Чи може сон, що сниться дівчині Аркадській?

Всеволод Бажалук   02.12.2013 03:06   Заявить о нарушении
На это произведение написаны 3 рецензии, здесь отображается последняя, остальные - в полном списке.