Малгожата Хиллар. Крик невспыхнувшего огня

        Слышит
        крик
        невспыхнувшего огня
        полёт
        нерождённой птицы
        звук
        падающего снега

        Угадывает
        запах
        спящего ветра
        тепло
        нерасцветшего люпина
        мягкость
        несАазанных слов

        Предчувствует
        пламя
        коснувшихся пальцев
        вкус
        тёрпкого яблока поцелуя
        форму того
        что ещё не настало
       
        Сон
        к ней не приходит
        долго

        Сны не любят
        подсматривающих
        особенно
        если приходят
        с чёрным котом
        за ухом.

           *    *    *


        Krzyk nie wybuch;ego ognia -

           Ma;gorzata Hillar

S;yszy
krzyk
nie wybuch;ego ognia
lot
nie urodzonego ptaka
d;wi;k
spadaj;cego ;niegu

Odgaduje
zapach
;pi;cego wiatru
ciep;o
nie rozkwit;ego ;ubinu
mi;kko;;
nie powiedzianych s;;w

Przeczuwa
p;omie;
oczekiwanych palc;w
smak
cierpkiego jab;ka poca;unku
kszta;t
tego co si; nie zacz;;o

Sen
nie przychodzi do niej
d;ugo

Sny nie lubi;
by je podgl;da;
gdy nadchodz;
z czarnym kotem
za uchem


Рецензии