Замина. Но все пак остана...

Превод от руски на български език Росица Бухова

Замина. Но все пак остана
сияйно в утринни лъчи.
Кафето така пръсти сгрява ,
когато раздяла звучи.

Нишката размисъл уловила
на любов невидимия лик...
И котките мъркат мило,
сплетени във ян и ин.

Противоречия без утеха,
в свободните чисти души и стени.
Ти очакваш близък човека
с въпрос – твой ли е и дали?...

Може би вече не ще се върне ?!
Стремглаво разби и отиде къде...
Но на устни още играе слънце
в знак, че всичко ще е добре.

 
http://www.stihi.ru/2013/06/19/9072

Ушёл. Но всё таки остался...

Разгадаев

       
                Ко дню рождения Росицы Буховой
                http://www.stihi.ru/avtor/tinarosivoice
         
 ***
Ушёл. Но всё таки остался
твой свет на утренних лучах.
Так кофе согревает пальцы,
когда прощания звучат.

Нить размышлений уловила
любви невидимую грань...
И кошки две мурлычут мило,
сплетя собою инь и янь.

Противоречий нет в утехах,
в свободе чистых душ и стен.
Ты ждёшь родного человека
с вопросом- твой ли он совсем?...

Быть может больше не вернётся?
Стремглав сорвался и ушёл...
Но на устах играет солнце-
как знак- всё будет хорошо.



Картина Росицы Буховой. 2010 год.


Рецензии
Прекрасен ден, Роси!
Пожелавам Ви много хубав, слънчев и изпъстрен ден, без грижи и проблеми, пълен с късмет, радост и сбъднати мечти!

Вера Половинко   06.09.2013 22:08     Заявить о нарушении
На это произведение написаны 2 рецензии, здесь отображается последняя, остальные - в полном списке.