Без три бучки захар

Няма никакви смущаващи емоции в момента.
Чисто е, чисто е на хоризонта.
Прилича на извличане на дивиденти
от покоя непресторено ненаконтен.

Наподобява даже и на съзерцание -
веднъж на сто години, но се случва -
дар за всички предишни старания,
чийто изход се е закучвал.

Сходно е с нещо ефимерно.
Няма, няма дълго да трае.
Подир златната вода иде черната.
И замлъква стихът. Стине чаят.


Рецензии