Обычай

                по мотивам произведения
                ЗВЫЧАЙ
                Анна Супрунюк (Брест)
                http://stihi.ru/2022/02/03/2661


Не переходити з порожнім –
Прийшовши із давна-давен,
Цей звичай мудрий і хороший
І зараз між людей живе.
В наш вік, стрімкий і метушливий,
Цейтнот – наш пан і наш батіг.
Час не цінує лиш щасливий,
Той запізнився, хто не встиг.
Як мало це і як багато:
Пильнуєш звичаїв чи ні –
Одну хвилину переждати
І вийти з кола метушні.
І випадковим подорожнім,
Стара людина чи мала,
Не перейти з відром порожнім –
Не побажати ближнім зла.
=============================

Обычай
ИЗ ЦИКЛА "ДРУГИМИ СЛОВАМИ"

«Не перейти с ведром порожним» –
Он к нам пришёл из древних дней
Обычай мудрый и хороший,
Он и сейчас между людей.

В наш век – стремительный, бурливый,
Цейтнот царит и правит бал.
Не видит время лишь счастливый,
Кто не успел – тот опоздал.

Как важно в жизненном кипеньи,
Блюдёшь обычаи, иль нет -
Остановиться на мгновенье,
Чтоб отряхнуться от сует!

И тем, чей путь намечен богом -
Не важен возраст, чин и стать -
Не перейти с пустым дорогу,
И ближним зла не пожелать!

14.11.2008г.


Рецензии