Э. Дикинсон. 1159. Проспект Безмолвия привел

Эмили Дикинсон

1159

Проспект Безмолвия привел
В микрорайон Застой –
Закон вселенский не у дел
Здесь – мертвенный Покой

Часов хоронят перезвон
Вдали колокола –
С последним выдохом времен
Эпоха умерла.

(с английского)


Emily Dickinson

1159

Great Streets of silence led away
To Neighborhoods of Pause –
Here was no Notice – no Dissent
No Universe – no Laws –

By Clocks, ‘twas Morning, and for Night
The Bells at Distance called –
But Epoch had no basis here
For Period exhaled.


Рецензии