Пороги

Як ти переступив
Поріг і сів навпроти,
Я навіть тоді не
Підозрювала, хто ти.
Не знала, що настав
Той день, солодший ночі,
Коли вуста в вуста,
Коли слова – пророчі,
Коли життя – одне,
Коли одна дорога,
І хай воно мине,
Але воно – від Нього.
Величне і просте,
Безпомічне й могутнє,
І радісно росте
В безрадісності суті.

Як ти переступив
Поріг, я ще не знала,
Що долі оберіг
Випадком розірвала,
Що випила вино
Повільної отрути,
І от воно, воно,
Оте, що не забути,
І не перемогти,
І не… не, не, не… годі
Отих медових слів,
Отих сумних мелодій,
Що серце рвуть, бо не
Таїться у причасті,
І ми – таки одне,
Нескладене у щастя.

За що мені, за що
Ці цвяхи у долоні?
Щоб не тяглася за
Плодом, що в забороні.
Задумала сягти
За сім по сім печаток?
Як преподобно ти
Умієш промовчати…
О, як умієш ти
З огненного туману
Безгрішно утекти
У недосяжність сану!
Гіркі мої світи.
Сумні мої дороги.
Та це не я, це ти
Переступив пороги…

5.04.2011


Рецензии
Спасибо за мудрые мысли Ваши, хорошие стихи. Удачи Вам.

Альбина Волкова   30.05.2012 18:49     Заявить о нарушении
Спасибо, Альбина. Мудрые мысли, к сожалению, посещают нечасто.

Леся Романчук   10.06.2012 21:55   Заявить о нарушении
На это произведение написано 8 рецензий, здесь отображается последняя, остальные - в полном списке.