Сергей Жадан. Из цикла Самоубийцы 2
ПОВЕСИВШИЙСЯ
Посмотри -
ты висишь каким-то
тропическим фруктом,
успевшим
слегка подгнить.
Или же
электролампочкой
внутри которой
среди утихающих молекул
бьётся
мушка
испуга
или иначе -
извиваешься червяком
на крючке
собственной смерти
в ухе её
блеснув серёжкой
противно смотреть на то
как обвис
десятиэтажный дом
твоего тела.
Лишь ногти
на руках и ногах
продолжают медленно
расти
Наконец некий селекционер
разломав тебя словно яблоко
пополам
увидит в лёгких твоих
беременность последнего вдоха.
* * *
Сергій ЖАДАН
САМОГУБЦІ
№2 (той що повісився)
ось дивись –
ти виснеш якимось
тропічним фруктом
що вже устиг
ледь підгнити
або ж
електричною лампочкою
в нутрощах якої
поміж затихаючих
молекул б’ється
маленька муха
переляку
чи інакше
звиваєшся черв’яком
на гачку
власної смерті
вилискуєш сережкою
в її вусі
гидко дивитись
як осунулась
десятиповерхова
будівля твого тіла
лише нігті
на руках і ногах
продовжують повільно
рости
і врешті якийсь селекціонер
розламавши тебе мов яблуко
навпіл
побачить твої легені –
вагітні останнім повітрям
***
© Сергій Жадан. Всі права застережені.
Свидетельство о публикации №110062102356