Григорий Чубай. Плач Иеремии
Только что построили город
И даже его заселить не успели
А уже пророк ИерЕмия плакал
Над ним, как над давно опустевшим
И из каждой его слезы
Вырастало солнце над каждым домом
И всем говорило - не солнце я
А одуванчик жёлтый.
И только так солнце сказало как
Седые птицы со всех сторон
слетелись к нему, называя себя
одуванчиковыми детьми
Но стоило ветру
тихонько повеять
отлетали птицы седые прочь
и не возвращались уже никогда
Источник: веб-сайт Виталия Живого.
* * *
Григорій ЧУБАЙ
ПЛАЧ ЄРЕМІЇ
Тільки-но збудували місто
І навіть ще не встигли його заселити
А вже пророк Єремія плакав над ним
Як над давно спорожнілим
І з кожної його сльози
Тоді виростало при всякім домі сонце
І всім казало що не сонце воно
А жовта кульбаба
І тільки-но сонце промовляло це як
Сиве птаство облітало його звідусіль
Називаючи його кульбабиними дітьми
Але варто було вітрові
Хоча б тихесенько повіяти
І сиве птаство відлітало геть
І вже не поверталося ніколи
***
Джерело: Веб-сайт Віталія Живого.
Свидетельство о публикации №110061301165