Малгожата Хиллар. Любовь

             Любовь -
             ожидание
             синих сумерек
             зелени трав
             ласки ресниц

             Ожиданье шагов
             шелеста листьев
             и стука в дверь

             Ожидание
             осуществления
             продолжения,
             понимания.

             Ожидание
             подтверждения
             и протеста.

             Ожидание
             сна,
             рассвета
             конца света.


        *   *   *


Ma;gorzata Hillar 

Mi;o;;
Jest czekaniem
na niebieski mrok
na zielono;; traw
na pieszczot; rz;s

Czekaniem
na kroki
szelesty
listy
na pukanie do drzwi

Czekaniem
na spe;nienie
trwanie
zrozumienie

Czekaniem
na potwierdzenie
na krzyk protestu

Czekaniem
na sen
na ;wit
na koniec ;wiata


Рецензии