Эмили Дикинсон. 1523

          
Уходя, -  не знаем, что мы уходим.
Не всерьёз.За собой прикрываем двери.
Но судьба - в это время - щекОлду защёлкнет
Безвозвратно за нашей спиною.

          * * *

Dickinson Emily


1523.
Odchodz;c - nie wie si;, ;e si; odchodzi -
Nie na serio Drzwi za sob; przymykamy -
Los - tymczasem - zatrzaskuje rygle -
Bezpowrotnie - za naszymi plecami -


Рецензии