Малгожата Хиллар. Любовь

             
         
               


          Это
          ожидание сумрака голубого
          зелени трав
          ласки ресниц

          знакомых шагов
          шороха
          Писем
          стука в дверь

          того что сбудется
          и продолжится
          пониманием

          Ожидание
          подтвержденья
          на крик протеста

          Ожидание
          сна
          рассвета
          конца света.

          * * *

Jest czekaniem
na niebieski mrok
na zielono;; traw
na pieszczot; rz;s

Czekaniem
na kroki
szelesty
listy
na pukanie do drzwi

Czekaniem
na spe;nienie
trwanie
zrozumienie

Czekaniem
na potwierdzenie
na krzyk protestu

Czekaniem
na sen
na ;wit
na koniec ;wiata


Рецензии