Офелiя-любов

Не дивуйся, що не можу кохати,
Бо навколо суцільні втрати.

Олена Мос
Я все ще вірю, що відтанеш ти.
Повернеться любов, як пташка з вирію.
Нехай і кажеш: там самі чорти -
Це все, що віднайду в твоєму вирі я.
Ти кажеш: що було – те загуло.
Офелія-любов навряд чи дихає.
Мій жар – не те, дорожчим є тепло.
А ніжності властиве бути тихою.

Так, юність – це для зустрічей пора.
А зрілість – радше втрати, маєш рацію.
Та все ж надія в серці не вмира.
«Чимало в світі, друже мій Гораціо,
Такого є…» - кажу я сам собі…
Чудес, хоч і звичайних-звичайнісіньких.
Життя хардкор, не ніжний r-&-b -
Звичайно, є складнішим, аніж пісенька…
Та все ж… де є кохання, там дива.

Зібрав себе в кулак – і в нього хлипаю.
Без тебе не римуються слова.
І лаври всі мої – то радше липа є.
Титаніку не айс з дірявом дном.
Не краще й розійтись, як пара айсбергів.

Дарма мене вважаєш брехуном.
Діагноз не «Мюнхгаузен» тут - «Аспергер».

Так, кожен з нас в коханні – як сапер.
Було – і вже нема в контактах імені…

Чи бути, чи не бути нам тепер
З тобою разом? Що відповіси мені?

Всі люди, мабуть, схожі на книжки.
У деяких весь зміст – краса обкладинок.
Таких тепер чимало навкруги.
Та ці від мене – як той біс від ладану.
Ти – глибина Гюго, шекспірів зміст.
Епічність… приголомшлива така вона!
І вірю – безнадійний оптиміст! -
Багато ще в тобі знайду цікавинок.
Але слова без доказів – пусте.
У вчинках небайдужість – ось традиція.
Нехай чорти – зробити маю те
Єдине, чим спроможний довести це я.
Щоб смикати за коси - застарий.
Давно вже відтягав свої портфелі я…
Тому тепер пірнаю в чорторий.
Бо вірю, що жива любов-Офелія.


Рецензии
Привіт Міша! Зачарована і захоплена сиджу ... Колись я читала, що друзів океан душі впускає по коліно, а коханим дозволяє пірнати у свій океан з головою) Як мені хочеться, щоб твоя Муза дозволила тобі відчути приплив сил і почуттів! Тоді і нам теж поруч буде добре) Стільки нових віршів і не повторюються образи, єдине, що не змінюється, це висота твоїх почуттів! І це прекрасно! Легкого тобі пера від Жарптиці, невичерпного натхнення) З тихою щасливою усмішкою та захопленням!
🙋🦋🦋🦋🧛🐎

Ольга Заря 2   27.05.2024 15:16     Заявить о нарушении
Олю, дякую гречно!)
Ну на все Божа воля)
Будуть можливість, бажання і творча наснага - продовжу.
Ні - нічого страшного; не вперше. Скільки разів я брав тайм-аут, але завжди я його використовував корисно: аналізував, робив висновки, де і чого потрібно додавати... То й повертався ніби спроможним на більше, аніж раніше.
Інше питання, що з такою підтримкою на брак наснаги точно гріх скаржитися)
То за неї моя особлива подяка)
Обіймаю!

Илахим   28.05.2024 01:13   Заявить о нарушении