Табан эрдэни

hуниин номгон талада
hэеы гэрхэн сагаарна.
hара тооноор шагаажа,
hайхан зуудэ мануулна.

Нойрсоhон турэл арадтам
Табан эрдэнииень hануулна.
Нуудэл сагай уг изагууртын
Баялигай дээжыень мэдэруулнэ.

Хатарша улаан зээрдэ дээрэ
Хубуун hалхинтай урилдаана.
Сагаан эдеэн хадаг дээрэ
Сэдьхэл арюун бадаруулна.

Халуун губиин эльhэн соогуур
Ундэр байшан тамарна.
Худэhэн дулаан дэгэлтэйнууд
Ухибууд жаргажа наадана.

Хоер ёдогор эбэртэй
Хэдэрхэн зантай hахалтан
Дахуулhан хонгор hурэгтоо
Дорюун харгыень харуулна.

Долоон убгэд узэгдоод,
Малаа анхаран, тоолонод.
Олон болохыень уршоогоод,
Мушэдтэй ёохорлон саашалбад.

Сэгнэшэгуй зонойм эрдэни
Сарюун байдалые хайрлаhан,
Элбэг баян, амар мэндые
Буряад арадтам уреэhэн.

22марта 2024г


Рецензии