Щастя можливе у куренi

Життя завжди таке бентежне,
Воно то вперте, то натхненне.
Вирують пристрасті життєві:
Буремні, стомлені, шалені…

Затишшя, потім – знов негода,
Хвилина тиха і нервова.
Та є в душі краплинка щастя,
Немов від божого причастя.

Є дні життя, що тягнуть в прірву
І в серці залишають мітку.
Та є і мить, що гріє душу,
Вона – немовби слово гуру*.

В житті, звичайно, зваб багато,
Те, що блищить, не завжди злато.
Для щастя ж треба дуже мало:
Щоб серце віру не втрачало.

Коли в душі є промінь сяйва,
І в курені можливе щастя.
Важливо в радості і в горі
Вчувати ласку в кожнім слові.

*Гуру – духовний наставник, учитель, володар думок.


Рецензии