Можливо

Можливо, я – морська гладінь,
Бо відчуваю,
Як сонця промені ясні
У глиб впускаю.

А може, я – старенький став
Чи тиха річка,
Бо бачу: в розмаїтті трав
Літає бджілка.

На гладі ширяться круги,
То, мабуть, мрії.
А далі – гнівні буруни:
Думки невтішні.

Десь у бездонній глибині –
Мої надії.
Вони зникають в бистрині,
В лункій стихії.

Стоять стіною вздовж води
Високі скелі.
Вони, як вісники біди,
Як дні буремні…

Гуде тривожно вітровій,
Немов сирена.
Мотив то тихий, то гучний,
Як путь життєва.


Рецензии