Всепрощення

Курний сутінок. Мокре ліхтарне мигтіння.
Липма липнуть нав'язливі думи сумні -
Злива їхня накриє всі слушні хотіння,
Я із ними в постійній, невтомній борні....

За вікном сплять дерева в пітьмі безтурботно,
Як учора й колись, так смиренні вони...
А до мене - приходить субота скорботно
В часоплині тривог і страшної війни...

Де моє, любий Бог, у житті цьому місце? -
Вічне марення, літери взявши й папір...
Чи піду на здолання призначених місій?
Чи пірну у  казковий, невидимий  вир?
 
Щось хлюпоче за вікнами дощик сезонний -
Відраховує краплями нинішню мить.
Тож полину у простір травневий мій сонний,
Перестану себе за помилки винить.

Є Господь. Він - Хазяїн усіх ситуацій.
Я - покаюсь. Й Всепрощення прийму на таці.


Рецензии
Глубоко, Маргоша!

Вадим Константинов 2   25.05.2024 15:19     Заявить о нарушении
Дякую прещиро, дорогенький Вадюшо! З Любов'ю - Маргарита

Маргарита Метелецкая   02.06.2024 10:30   Заявить о нарушении