Евгений Маланюк 1897-1968 Ночь черна..

Ночь черна над твоими просторами,
Ночь багровых пожаров и слёз.
Кто заклял тебя чарами чёрными?
Кто огонь и погибель принёс ?
Чтобы с севера дикими ордами
Снова землю святую топтать.
Чтоб сынам твоим грёзами гордыми
Цели светлые кровью марать.
Ночь черна над твоими руинами.
Мы идём к тебе, рвёмся сквозь ночь,
И, как факел, несём в Украину мы
Вновь весною пылающий клич.
1921

Чорна ніч над твоїми обшарами,
Ніч червоних пожеж і плачу.
Хто ж закляв тебе чорними чарами
На поталу вогню і мечу?
Щоб північнодикунськими ордами
Знов топтати землю святу.
Щоб сини твої мріями гордими
Знов кривавили світлу мету.
Чорна ніч над твоїми руїнами.
І йдемо ми до тебе крізь ніч,
І, як факел, несем на Вкраїну ми
Знов весною палаючий клич.
1921


Рецензии