Кветка бульбы

"Расплюшчыу;шы вочы, я бачу дзівосны
Пялёстачка белага мроісты похіст.
У; зруйнованым полі цвіце не калоссе-
Звычайна там толькі абломкі знаходзяць.

Кветачку тую, што ежай аддзячыць.
Бульба у; зруйнованым полі расце -
Так нечакана і радасна бачыць,
Што край наш любы жыццём расцвіце."

Так думау; хлапчук вясной сорак пятага,
Чакаючы бацьку з далёкай вайны ...
Вясна ж навакол наступала на пяты,
І грэла душу, нібы чыгуны
27.03.2024


Рецензии