24 мая

Кресту Всечестному:

Тропарь.

Спаси, Господи, Твоя человецы и да благслови достояние Твое, и победы правверным христианам на сопротивные даруя, и Твое сохраняя Крестом Твоим жительство.

Кондак.

И на Крест волею вознесыйся, тезоименному новому жительству Твоему щедроты Твои даруй, Боже Христе; возвесели нас силой Твоею, победы дая нам на супостаты, пособие имущим Твое, оружие мира, непобедимую победу.
.


равноапостольным Мефодию и Кириллу.

Тропарь.

Яко апостолам единонравные и словенских стран учителие, Кирилле и Мефодие да богъмудрии, всех Властителя умолите, словенские вся языки утвердить в Правъславьи и единъмыслии, умирить мир и спасти души наша.

Кондак.

Священную просвятителей наших двоицу почтим, Божественных Завещаний напечатлением источник богъпознания нам яко источили есте, из него даж доднесь неоскудно да почерпающе, вславляем вас, Мефодий и Кирилл, предстоящих Престолу Вышнего, да горЯче молящихся о душах наших.

Величание.

Величаем вас, святые равноапостольные Мефодие и Кирилле, все Словенския страны ученьми своими просвещающия и приведшия к Христу.

Молитва.

О, святые равноапостольные Мефодие и Кирилле! Нынче вам притекаем истово и в сокрушеньи сердец наших молимся: умолите Господа, и наставит, да обратит нас (имена), на путь спасения. Не оставите нас, недостойных дет ваших, дайте нам, молитвами вашими, о вере славной правыя ревность, да ею возгреваеми, отеческая завещания сохраним добре, уставы, да обычаи церкови сохранять потщимся ж верно, и всяких лжеучений недоуменных отбежим, и тако в житьи богъугоднем на земли преспевающе, жизни же райския на высотах сподобимся, и тамо с вами вкупе всех Властителя, в Троице Единаго Бога, провславим в веки веков.
.


митрополита Астраханскаго, сщмч. Иосифа.

Тропарь.

Подвигом добрым подвизався, и жизнь твою скорбьми за правду увенчав, преселился еси ж в обители Вышния, где ж да предстоя Престолу Святыя Троицы, молись, святителю Иосифе, городу Астрахани же и отечеству нашему в мире спастись.

 Кондак.

Якож звезда пресветлая, возсиял еси, святителю Иосифе, во Астрахани же, где же родился и вспитался еси и за верность Богу и властем законным мученическую смерть приял еси. Мы же, чтуще мучения твоя, зовем ти: святителю Иосифе, от мятежников убиенный, молись Богу Христу о душах наших.


Рецензии