Падзяка

- Што добрага, калі ляціш з дзявятага паверха?
- Ляціш.

Жыццё пракалола гэтыя вочы,
Каб болей не ззяла ім
Прыгажосць.
Жыццё вырвала гэты язык,
Каб не стаўся такім, як у вёсцы,
Смак.
Жыццё адрэзала гэтыя вушы,
Каб перайшла ў какафонію
Музыка.
Жыццё зламала і гэты нос,
Каб заклікам быў да ванітаў
Водар.
Жыццё асмаліла гэтыя рукі,
Каб сталася ім недасяжнай
Пяшчота.
Жыццё зрабіла ўсё,
Каб вызваліць з кайданоў
Розум.

З глыбокай пашанай дзякую
Настаўніку-жыццю.

24.05.2024


Рецензии