Маналог ледзi 24 мая. з цыклу Крумкач Яшка

МАНАЛОГ ЛЕДЗI 24 МАЯ". З ЦЫКЛУ "КРУМКАЧ ЯШКА"

Дадому...Любовi апошняй слёзы,
Цi ледзь цепляцца ува мне...
Паусюль груба, ды не сурьёзна,
Каханне, як у цёмным, страшным сне...
Дадому, да бацiкоу, а замуж
А за кого? I не познаеш...
Душа уся зламаная, а ён,
Зусiм не ён, як страшны сон,
Як трызнене, з хвораю галавою...
Аб, крумкач Яшка, толькi ты,
Не прадау усе мае мары,
Растацца шкада так з табою...
Але мне да бацiкоу дадому пара,
Кахання адной жывой да.

МОНОЛОГ ЛЕДИ 24 МАЯ. ИЗ ЦИКЛА "ВОРОН ЯШКА"

Домой...Любви последней слёзы,
Едва ли теплятся во мне...
Повсюду грубо, несерьёзно,
Любовь, как в тёмном, страшном сне...
Домой, к родителям, а замуж,
А за кого? И не узнаешь...
Душа вся сломлена, а он,
Совсем не он, как страшный сон,
Как бред с больною головою...
О, ворон Яшка, только ты,
Не продал все мои мечты,
Расстаться жалко так с тобою...
Но мне к родителям домой,
Пора...к любви одной живой.


Рецензии