А майской ночью сны так кратки...

Травневі сни - такі короткі!
Та скільки часу для думок!
І присмак їх, ні - не солодкий
І для життя - безмежний строк,
І неосяжність -  наче моря,
Як Божі помисли про нас:
З чим напій дати - тільки з горем,
Чи десь добавити маляс?
Зіркі холодним світом сяють,
Сріблястий Місяць сон жене.
Чи добре те, що я не знаю,
Що ще чекає на мене?...
****************************************
А майской ночью сны так кратки,
Но для раздумий время есть
И больше горьких, нет, не сладких
И долгих, как  Благая Весть.
Вся их безбрежность - как у моря,
Как Божьи помыслы о нас:
Что в чашу лить нам? Только горе
Или добавить чуть маляс*?
Холодным светом звёзд играя,
Луна мои тревожит сни.
И хорошо ли, я не знаю,
Что ждёт меня в конце весны?...

*Меласса (маляс), патока - отход сахарного производства


Рецензии