Минии гэр булэ

Боро хараанай буухада,
Бороон, аадарай ороходо,
Yнжэгэн, арюун шарайгаар
Yурэй толондол, бадаруулдаг.
Салгидаhан hэжэгыем саража,
Сэдьхэлыем баясуулан, жаргуулдаг
Минии наран!

Дэлхэйн орео байдал соо
Дабаан, хабсагай узэгдоо hаань,
Этигэлээ алдан, сухаряа hаам,
Дара Эхэдэл, агшам зуура
Эрэлхэг hулдыем hэргээдэг,
Эршэтэй  далинуудыем сэхэлдэг
Минии нангин аршаан!

Yнэр баянай жаргални,
Yргэн дэлхэйн альган дээр
Бэлиг талаан, буянгаар
Буряад омогоо суурхуулха.
Турэл хэлэеэ алдангуй,
Туурээн, заншалаа дамжуулха
Минии ерээдуйн жаргал!

23мая 2024г.


Рецензии