Пандорина кутиjа

Пандорина кутија
У мојој руци
Живим на нади
На муци
Разапета између
Хтети и не моћи
Корачам по жици
У мрклој ноћи
Испод мене понор
Дубина
Изнад мене простор
Висина
Још увек сам само део
А не целина
Долази нови јалови дан
Убија стари
Не рађа нови сан
Пандорина дилема
У мојој глави
Слави
Радознале празнике
Година искушења
Илузије кајања
Бесмислене свађе
Јадна помирења
Очи би ипак да виде
Пупољке јаве
У плодним браздама сна
Разум би хтео да зна
Коме да поверује
Кога да слуша
Пандорина кутија
Запечаћена
У мом наручју почива
Нетакнута
Субверзивно
Ћутљива
Неизрециво
Самосвесна
Самодопадљива
Вашљива
Мишоловка



Београд, 8.10.1981.


Рецензии