Невiдворотнiсть

Вона настане… Повна чи часткова -
яка різниця?! В той щасливий день
ми знову з тисяч слів складемо Слово
і заспіваєм радісних пісень…

Ми тих, що не повернуться ніколи,
з сльозами пом;янемо у віршах,
які не викладатимуться в школах,
бо надто вже страждатиме душа

сиріт, що вже не відатимуть батька.
Нам стане сил, щоб тим допомогти,
хто став від бомб з шахедами безхатьком
і мав тікати в дальнії світи.

Ми відбудуєм мертвії руїни,
що стали нині простором скорбот
на спраглім жити тілі України,
яке вбивав чужий мені народ.

Й воскресне все. Від Харкова до Львову
життя розквітне - радісне й нове.
Вона настане. Повна чи часткова -
яка різниця тим, хто доживе?..


Рецензии