Роберт Сервис. Не старожил

             Robert William Service
                No Sourdough

To be a bony feed Sourdough
You must, by Yukon Law,
Have killed a moose,
And robbed a sluice,
AND BUNKED UP WITH A SQUAW...

Alas! Sourdough I'll never be.
Oh, sad is my excuse:
My shooting so damn bad, you see...
I've never killed a moose.

                Роберт Уильям Сервис
                Не старожил

Как старожилом знатным быть? –
Закон Юкона строг:
Лося убить,
Бандитом слыть
И К СКВО ЗАЛЕЗТЬ МЕЖ НОГ...

Жаль, старожилом мне не стать,
Закон суровый сей –
Я метко не могу стрелять
И не валил лосей.


Рецензии