Ненадежность

                Болгарский
                Мир и Люди


                НЕСИГУРНОСТ

                Напоена е вече пръстта,
                засаденото буйно расте.
                Градини и ниви през есента
                ше натежат от плодове,
                ако няма наводнения, суши
                и не вилнеят градушки.

                И други заплахи надвисват,
                които Човекът създава.
                Често светът непречистен
                Надеждата помрачава -
                усилия, труд всеотдаен
                с пламъци заличава...

                Ана  Величкова


Рецензии