ГIассияб раши рагъи

Бебе гулатечи,
РакIвачIубикку
Гьоре зибабелIи
Бещаб хъачIилъир,
Ищиха тушмабе
БаавукъалIи,
Азаруда ракIва
Бахъа;вукъалIи…

КъинулIи зибуда
Столицаялда,
Гьогьомаб гьавада,
Сайи июньда,
Анщида халкъира
Радио анлъа:
«Гьалмагъзабе, гьелъе
Рагъи баада!»

Ва адамикелIи
РакIвалIи гьину
ГIумурулIи цIайи
Анщида бищи;.
Милъи гьанлабеди
Бакъащалуда,
Ищиха гIассияб
Къару баада.

ИлIиб бахIарчияб
Халкъи бахъинчи,
Цецциму гьиччада
КьантIихIалахъи.
ВатIанлъи сабалъу
Ссебахху баа,
МакрулIи ГитлерлIи
АнищчIу данди.

ЧIаголъир тIагIуда
Бегъу рухIилIи,
Бегъу ракъудара
Ишхъа баиччи.
МикIиси макIилIи
Хъадир анлъидя:
«Ияхъихху ваа,
Дада, ияв мин?»

Ияхъидалада
Гьаб рагъилIи хъуй,
ГIайиб ивучибу
Халкъи бичIата
НихилIиру ракIва
Иссира муна,
Рагъиди ххудата
ГьолълъилIи гьири.

КIяцIалIи гьакьуда
Миллион рухIил
Гьоре решибелIи
Гьину ричIуда,
Гьаб бечIуха цифра
ИлIиб ракIвачIу
ТIумагьу буххинссу,
БичIичIа букIу.

Гьера решинакьи,
БукIи бейдидя,
Гьобела ищихъи
Гьалищу идя,
Ва гьаата, илIе
Наква цIиннуда —
БеучичIа, руххи;
Гьордуб ццерибе.


Рецензии