Ыджыд лун

Челядьдырйи век ме чуйми:
Мыйла эськ; ыджыд лун?
Мый;н сій; ёна ыджыд,
к;ть и сідзж; вежон лун?

Ачыс верстям;мм;н ч;жис
Енлы вына эск;м пыр
ыджда йылысь м;впыс, вежис
г;г;рво;м пырысь-пыр.

Ыджыд луныд ёна ыджыд,
ёна югыд, с;ст;м лун.
Тыр; сэки рад;н лолыд,
вун; нокыд, быр; ун.

Тай; луныс кык сюрс во нин
кул;м вылын верм;м пас.
Енл;н пиыс миян в;сна
босьтіс грекъяс ас вылас.

Кувсис, сетіс ассьыс ол;м,
медым венны мортлысь пеж,
медым с;вмис грекысь пол;м,
медым бок; морт эз кеж.

Сэки, сэні, Енл;н пиыс
вежис й;злысь оласног:
выльысь чужис вына эск;м,
;тувтчисны чой да вок.

Й;зыд казялісны сэки:
Батьл;н кывйыд - подув кыв!
Кык сюрс вояс т;дам век на,
кутш;м шоныд Енл;н сыв!

;ні нимкодь меным, ёртъяс:
вичко ветлалысьыд тыр.
Кодк;, т;да, эск; гортас,
сисьт; ;зт; пырысь-пыр.

Садьмис, майбыр, миян войтыр,
эскысь уна - п;рысь, том.
Радпондаыс сь;л;м сьыл;:
сідзк; ылын ол;м пом!

Сідзк; луныс збыльысь ыджыд -
Ыджыд верм;м йылысь лун!
Сідзк;, ёрт;й, кольлы уджт;,
юрбит бурджык, вун;д ун!

04.05.2024. Терентьев А.Ф.


Рецензии