Пригадалося

 

Пригадались ночі в Україні,
Місяць в небі сяючим човном…
Сподівання, мрії заповітні,
Солов’їні трелі за вікном.

Море синьооке, теплі хвилі,
Білий парус, чайки, свіжий бриз…
Поле… Голубі волошки в житі,
Золоте колосся… Свято жнив…

Мальовнича Ворскла, тихий берег,
Вогнище і сміх до темноти…
Ледве чутний сплеск рибальських весел,
Ліс сосновий, теплі вечори…

Там тепер війна, ракети, горе
Безпорадні сльози, розпач, біль…
Де ж твоя Всевишня воля, Боже?
Чом не спиниш лютість божевіль?


Рецензии