Булат Окуджава

  До сторіччя 05.09.1924 "Ми дивились в обличчя війни!"   

      Виноградне зернятко я в лагідну землю влаштую,
      і лозу поцілую, і грона дозрілі зірву,
      друзів скличу, і серце своє на любов наладную… 
      А інакше для чого на вічній землі я живу?

      А збирайтесь-но, гості мої, на моє частування,
      і кажіть мені, хто перед вами, в лице, наяву,
      цар небесний відпустить гріхи, - є таке уповання.
      А інакше для чого на вічній землі я живу?

      У своєму вишневому щось заспіва моя Далі, 
      в чорно-білому я перед нею схиляю главу,
      і заслухаюсь я, і помру від любові й печалі ...
      А інакше для чого на вічній землі я живу?

      Захід хай вже клубиться, в кутки всі літає,
      знову й знову до мене  нехай попливуть
      синій буйвол, і білий орел, і форель золотая ...
      А інакше для чого на вічній землі я живу?


Рецензии