9 мая. седмицы Светлой Четверг

Христос
Воскресе!
Воскрес Господь
Воистинно!


Тропарь.

Христос воскресе из мертвых, смертию смерть порушив и во гробех лежАщим живот даровав.

Кондак.

И аще и во гроб снизшел, Превечный, но адову разрушил еси силу, и воскресл еси, яко и победитель, Боже Христе, женам мироносицам вещающий: ликовствуйте, и Твоим апостолам мир даруяй, падшим подаяй воскресение.
.


в Четверг:

Тропарь Апостолов (дюжины).

Святии Апостоли, молите Милующего Бога, и прегрешений оставленье да подаст душам нашим.

Кондак.

Твердые да богъвещанныя  проповедатели, апостолов Твоих верх, Господи, приял еси же в услаждение Твоих благих да покой; болезни же онех и смерть приял еси же вяще всесожжения же всякаго, сведый сердечная Единый.
.


Тропарь Николе, архиерею Мир Ликийских, Чудотворцу нашему.

Правило веры и кротости да образ, воздержания учителя, отаре твоей тя и яви, Кой есть вещей Истина; из-за сего стяжал еси смирением высокая, нищетой богатая, отче Никола священноначальниче, молись Богу Христу и нашим спастись душам.

Кондак.

В Мирех, святе, священнодействитель предстал еси: Христово исполнив Евангелие, отец преподобный, твою отдал еси душу о человецех твоих, и спасл еси неповинныя от смерти; из-за сего же освятился еси, яко великий таинник Благодати Господней.
.


Амасийскаго сщмч. Василия, архиерея.

Кондак.

Царево да преобидев повеление, Вселенское Царство да получил еси, о, Василие, в немже ликовствуя, поминай нас, чтущих память твою, священнъмучениче.
.


свт. Стефану Великъпермскому.

Тропарь.

Желанием Божественным разжегся, от возраста юнаго, Стефан премудре, ярем Христов взял еси да человеков оляденевшая древле неверием сердца, Божественное семя в них сеяв, евангельски духови породил еси. Темже и преславную твою память почитающе, тя и молим: молись, Егоже и проповедал еси, да спасет души наша.

Кондак.

Самозванен не ищущим те, святитель, да обрелся еси, да и человецы, от идольския лести свободив, к Христове вере да привел еси же, и волхва пансотника спозорил еси, темже и первый архиерей и учитель Перми да был еси. Из-за сего духовы твои деты, якож тобою избавльшеся от идол, благодарная те всклицаем: ликовствуй, Стефан, учителю премудрый.


Рецензии