На углях

                Болгарский
                Мир и Я


                ВЪРХУ  ЖАРАВА

                Не зная какво да говоря -
                думите са обезценени.
                За какво убедено да споря
                във въртележките дневни?
                Това, което бе вярно,
                е изгубило смисъла си.
                Олекват умните фрази
                в ежедневната залисия.

                Ще си сложа шев на устата
                като герой от митична поема.
                Но ще го разкъса някой
                и от болката ще простена.
                Не мога да се преструвам -
                да лъжа, да заблуждавам.
                В словесното блато не плувам,
                а тичам върху жарава...


                Ана  Величкова


Рецензии