На что мне твой весёлый взгляд... Павлюк Трус

На что мне твой весёлый взгляд,
Твой блеск и в облике, и в слове,
Когда в душе ещё болят
Те чёрные глаза и брови —
На что мне твой весёлый взгляд!..

Твой поцелуй не обожжёт,
С ним сердце к жизни не воспрянет!..
Искринка не растопит  лёд...
....................................................
И снежность нежностью не станет,
Не тронет струн, где боль живёт!..

Не тронет, не излечит боль,
Осенних дум не сдвинет с круга!..
Хоть мы наедине с тобой,
Но только лепестковой вьюгой
Не исцелится эта боль!..

Поэту и печаль, и смех,
Как море волны, в душу катят...
Быть может, просто я из тех,
Кому твой смех звучал некстати,
Твой слишком нарочитый смех...

Рябины шепчут у дорог,
Окутывая тайной зыбкой,
И мысли вяжутся в венок...
......................................
Под светлой звёздною улыбкой
Рябины шепчут у дорог.

На что мне твой весёлый взгляд,
Твой блеск и в облике, и в слове,
Когда в душе еще болят
Те чёрные глаза и брови —
На что мне твой весёлый взгляд!..


***

Паўлюк ТРУС

Нашто мне смех тваіх вачэй,
Твайго аблічча каляровасць!..
Калі душа баліць яшчэ
Па той чарнявай, смуглабровай, —
Нашто мне смех тваіх вачэй!..

Майго ты сэрца не кранеш
Сваім халодным пацалункам!..
Не будуць струны так звінець...
..................................................
Ў вянках заснежаных карункаў
Ты боль душы не закранеш!..

Не закранеш балючых струн
І дум асенніх не развееш!..
Хоць словы я табе дару,
Але ў пялёсткавых завеях
Не закранеш балючых струн!..

Душа паэта — плач і смех!..
Акорды сэрца — хвалі мора…
Ці можа я з табой не ўмеў
Любіць вясёласць і дакоры, —
Не ўмеў любіць атрутны смех…
 
Але рабіны за вакном
Аб нейкай тайне мне гавораць.
І думы вяжуцца ў вянок…
………………………......................
І пад усмешкай сініх зораў
Рабіны шэпчуць за вакном.

— Нашто мне смех тваіх вачэй,
Твайго аблічча каляровасць!..
Калі душа баліць яшчэ
Па той чарнявай, смуглабровай, —
Нашто мне смех
Тваіх вачэй!..


Рецензии