Карангы тон. Фэнил Гыйлэжевка пародия

Карангы тон.
Урам куптэн йоклый.
Эмма мин
Хич йомалмыйм эле куземне.
Айга карап буре улаган мэл-
Шагыйрь жаны эллэ
Тузэрме?
(Фэнил Гыйлэжев)

Карангы тон.
Урам инде куптэн йоклый.
Э мин уяу.
Никтер кузгэ йокы йокмый?

Ай чыккан да,
Тэрэзэдэн мине кузли.
Бармак борын
тишегендэ-илхам эзли.

Шундый мэл бит!
Айга карап буре улый.
Ахры, ул да
Минем кебек шигырь уйлый?

Илхам табып,
Бер шэп шигырь язып аттым.
Язганыма
Узем, хэтта, шаклар каттым;

“Яшел яфрак
арасына кызыл битле,
Кара тавык
 челли кабып кереп китте”.

Борынымны
Актарганмын канатканчы...
Буре кебек
Улап чыктым тан атканчы.


Рецензии