злl очl зорl

нетопіри, оживаюча маскувальна мережа.
зернисто жовчний зародок місяця,
довгі викидні ракет.
паралізований дракон хрипить
серед обламаних як курячі кістки беріз -
залізний, з розірваним гусеничним черевом,
маскувальним рилом.
солярка тече з рваної рани
на пластинчастій шиї.
а по небу пливуть хмари -
шпаки штовхають надувні палаци по синьому льоду.
копати. відпочивати. знову копати.
рятівний лабіринт, втоплений  у землю,
бичача голова з маскувальною сіткою,
мідне руно генератора.
зариваєшся глибше точно
піднімаєш планету
домкратами все вище та вище.
поринаєш у чорнозем, глину та пісок.
у коріння.
тяжке дихання свічки.
тіла витікають воском.

світанку прохолодні присоски, щупальця
сіро-блакитного кальмара.
віялові злі очі зорі.
і сон як чорний дрізд, що блукає по тілу,
а ти не можеш ворухнутися.
зубний біль, геморой,
спазми м'язів спини.
криваві мозолі як розварена квасоля.
щовечора блукаючою гільйотиною
зрізає ще одного-двох.
зірки в продавленій синяві.
павук спускається з укріпленої стелі.


Рецензии