Було багато

Багато пролетіло мимо днів,
Коли журба точилася з очей,
Немало у житті пролито сліз
Під час безсонням змучених ночей.

А як багато чистих сторінок
Лишилось у щоденнику життя!
Там не один пустіє епізод,
На жаль, не повернути час назад.

Було багато тих, хто зневажав,
Хто став на бік заклятих ворогів,
Хто словом, наче кулею, вражав,
Та так до цього часу й не прозрів…

О, як багато я почула слів:
Принизливих, пекучих, як вогонь.
Пройшла крізь зневажання і крізь гнів,
Крізь грізний ворожнечі вітролом.

Вже зморшками покрилося чоло
І безпорадністю наповнене єство,
Та я живу і вірю у добро,
У щиросердне слово і тепло!..


Рецензии