Moskou zwijgt - Москва молчит

Inspiratie: Kristina Ivanenko
«Loop door Moskou in een vreemde gemoedstoestand»
http://www.stihi.ru/2011/09/22/652

Weer stil, geen teken geven,
Alsof je niet bekend bent en geen goede vrienden.,
Dus je wilt huilen, mijn haar scheuren en huilen,
Maar ik ben een man en dat kan ik niet doen.

En nogmaals koffie is mijn goede vriend,
En gedachten dwalen in het donker,
Uit ervaring weer, kan ik niet slapen,
Een week was alles in orde, maar nu in de leegte.

Opnieuw, kalm als het moment voor de storm,
Ik laat je weer gaan zonder pijn en verlies.,
Zonder moeite en ontmoediging en dat zal dat zijn,
Ik kan het niet helpen dat ik brul als een beest.

Moskou zwijgt, alsof hij alles weet.,
Alleen zachtjes fluisteren, dat alles vergeten zal worden, voorbij zal gaan,
«Ik hou verkeerd van je, mijn na;eve dwaas,
Met anderen leef je, je houdt, hoopt en wacht.»

Москва молчит

Вдохновение: Иваненко Кристина
"Прогулка по Москве в странном состоянии духа»
http://www.stihi.ru/2011/09/22/652

Опять молчит, не подавая знака,
Как будто не знакомы и не хорошие друзья,
Так хочется реветь, рвать волосы и плакать,
Но я же ведь мужчина и этого никак нельзя.

И снова кофе мой отличный друг,
И мысли невпопад блуждают в темноте,
От переживаний снова я не могу уснуть,
Неделю было все отлично, теперь же в пустоте.

Опять затишье, как мгновение перед бурей,
Тебя я отпускаю снова без боли и потерь,
Без разногласий и уныния и будь что будет,
И ничего поделать не могу, реву как зверь.

Москва молчит, как будто все знает обо всем,
Лишь тихо шепчет, что все забудется, пройдет,
«Что любишь ты не ту, наивный мой глупец,
С другим живет, тебя лишь любит, надеется и ждет».


Рецензии