ДОЛЯ

 

…сміявся, танцював. Назад я потім оглянусь, 
по тому десять років, а, можливо, знову
я в іншу сторону навмисне відвернусь
собі сьогоднішньому, не сказавши ані слова.

Перехитрити долю? Але що тут хитрувать!
Вона ж бо, бестія, розумна і багатолика.
Вона вміщається в просте поняття – жить відтак!
Нікчемна - часом, але часом - надвелика!

Ти вправо - вона зліва підійде,
Ти вліво - вона зверху або ззаду.
Перехитрити долю? Все одно знайде!
Придавить кожного й тебе, і - Бога ради!

Вона, шахрайка, нашого життя не для нудьги.
Перехитрити долю? Що тут хитрувати!
Вона легко дається в руки навіки,
коли судьбу свою нам бажано любити!


Рецензии