Murio La Verdad

Скільки в невід чоловіків,
Петре, за ніч наловив ?
Скільки на іконах ликів
ми побачимо нових ?
Скільки свіч у базиліку
принесуть за упокій ?
Печеруй на чоловіків,
Петре, у воді мутній.
Мрець живий - оце принада !
Черга довга за живцем,
Крайній в черзі Торквемада -
перший зі святим лицем.
Боголюбський ? Душогубець.
Князь болотної орди -
зизі очі із під чубиць -
хижий зір бозна-куди.
Сіромахам домовина -
попіл і сосновий дим,
і останню соломину
конфіскує "третій рим".
Конфіскує, як хапузі
руки не утнуть серпом.
Бачиш, Петре, хто в лабузі
прикривається хрестом ?
Зовні - наче чоловіки,
а зсередини лайно,
богоборники, каліки.
з чортом лисим заодно.
світлина: Франсіско Гойя. Murio La Verdad.


Рецензии