Глобални катаклизми

Глобалното затопляне ни дебне,
не е то куха медийна измама.
Притиснати от алчност, страсти дребни,
не виждаме настъпващата драма.

На Арктика топят се ледовете –
усещат го елени, бели мечки.
А ние – безхаберни, безответни –
се крием зад житейските си пречки.

Душите ни – безпомощни пингвини –
не правят вече опит за летене,
привикнали с арктическата зима,
с криле от егоизъм обледени.

И трябва да преплаваш океани.
Със слънчевите ледоразбивачи
да разрушаваш ледните капани,
в които ближният за огън плаче.

Явлението земно климатично
в мен страх праисторически извиква.
Глобалното замръзване в душите
затопляне глобално предизвиква.


Рецензии