Можешь забрать у меня немного страха?..

***
- Можешь забрать у меня немного страха?
Видишь, сколько его в моих карманах.
- Конечно, всегда забираю его, упрямые бедолаги,
у вас - от бешенства пьяных.

- Излишек терпения мой забери -
обременителен, словно багаж в дороге...
- Хорошо, заберу, ведь внутри
терпенья у вас слишком много.

- Усталость мою забери, черную ее межу,
ее судороги, речные водовороты!
- Ладно! Она тебя мучит, как я погляжу,
хоть я не при чем, не моя то забота.

с украинского перевел А.Пустогаров

+ + +
- Можеш забрати в мене трохи страху?
Бачиш, скільки його в моїх кишенях?
- Звісно, я ж відчуваю його вагу,
я ж завжди забираю його у вас – упертих, скажених.

- І забери цей надмір терпіння, візьми, забери.
Надто воно обтяжливе, як речі в дорозі.
- Давай, заберу, я ж бачу, як воно тисне згори,
як ви ним обтяжуєтеся – похмурі, дорослі.

- І ще забери мою втому, візьми її чорну межу,
її річкові вирви, її судоми.
- Звісно, візьму, звісно, допоможу,
хоча і не маю стосунку до твоєї втоми.


Рецензии