Qumursqa uyasynda

Jana kun bastalady,kolikter anda-munda.
Erinbei kun kozi tursa, bizge tukte emes bul da.
Qumyrsqanyn yasynda, bireu ayaqyn syndyrdy,
Olyp qalmasa bolgany, uilengenshe jasylady.

Magan jalgan soilegendi, unatpaimyn,al shyndyqtan.
Sharshap baspana izdesem, nashar izdegensin deidi.
Dal qazir jundy adamdardyn, paiyzy qansha bilmeimin.
koz ben qulaqqa sener bolsam, budan da kop deimin.

Biz shaiqasyp ta keter edik, bizge qarsy, bolganga qarsy.
Oikeni analar, bizge qarsy, bolqandarmen bitpeidi isi.
Bolashaqymyz bizdin - tuman, otken kun bir jumaq, bir tozaq.
Aqshamyz qaltaqa syimaidy, mine tan da atty, oyan!

16.06.22
OMT 21.29 sag 14.04.2024 jyl
Almaty, Manas kosh, 77
(c)Assyltay Aukenov (Abdikarim)


Рецензии